Турция е решена да защитава правата и интересите си в Егейско

...
Турция е решена да защитава правата и интересите си в Егейско
Коментари Харесай

Турция е решена да защитава интересите си в Източното Средиземноморие

Турция е решена да пази правата и ползите си в Егейско и Източното Средиземноморие, разяснява ъв вторник министърът на защитата Хулуси Акар, като в същото време упрекна гръцките политици, че са " откъснати от разсъдъка и справедливостта ".

В едва прикрита офанзива против Гърция Акар сподели, че противниците на Турция се стремят да съберат интернационална подкрепа срещу страната му, добавяйки, че Анкара в никакъв случай няма да допусне свършени обстоятелства против нейните законни права.

" Както сме правили в предишното, ние сме решени и способни да защитим нашите права и интереси в Егейско и Източното Средиземноморие, включително Кипър ", сподели Акар.

" Турция строи свои лични ракети, лични хеликоптери, свои лични бойни кораби. С Божията помощ ще построим наш личен военен аероплан и лична бронирана машина... Духът е пуснат от бутилката ", сподели той.

Акар също отвърна на обвиняванията от Атина, че Анкара преследва експанзионистична стратегия, добавяйки, че " Гърция непрестанно предизвика и заплашва Турция ".

Обвинявайки гръцките политици, че са " откъснати от разсъдъка и справедливостта ", той сподели, че Турция ще продължи напъните си да трансформира Егейско и Средиземно море в " море на другарство за мир и непоклатимост ", учредено на " заслужено систематизиране на благосъстоянието ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР